Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Sundsvall

Vår främsta uppgift är att erbjuda en rad olika tjänster som underlättar planeringen av en begravning för de anhöriga. Begravningsbyrå Sundsvall hjälper till med bokningar och beställningar av ceremonilokal, blommor, transporter, catering och trycksaker för att nämna några områden. Men vi genomför även allt det praktiska som att dekorera och välkomna alla gäster etc.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Sundsvall.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Vi på begravningsbyrå Sundsvall har ett brett spektra av erfarenhet kring ceremonier inom olika trossamfund, även om de flesta i Sverige väljer en kyrklig begravning. Men borgerliga begravningar blir allt vanligare och ökar i antal för varje år. I vårt mångkulturella samhälle är det heller inte ovanligt att man vill begravas enligt muslimska eller andra religioners seder.

Samordning

Varför de flesta anhöriga väljer att ta hjälp av en begravningsbyrå när någon har gått bort, är delvis för att de vill ha hjälp med att samordna allt kring en begravning. Vi ordnar så att alla förberedelser löper på smidigt och friktionsfritt i koordinationen med alla inblandade parter. Vi sköter kontakten med Skatteverket, trossamfund, officiant och kyrkogårdsförvaltning. Vi bokar och gör beställningar av annonser, blomsterarrangemang, kista/urna, gravsten mm.

Minnesstund

De flesta familjer tycker att minnesstunden är viktig, eftersom det ger tillfälle att pratas vid en liten stund med släkt och vänner man inte träffar så ofta. Vi hjälper gärna till att planera minnesstunden och för eventuell förtäring.

Övriga tjänster

Vi på begravningsbyrå Sundsvall kan hjälpa till med allt som behöver ordnas vid en begravning. Några exempel är utformning och bokning av dödsannonser, inbjudningar och tackkort, minnesgåvor, musik, solist, blomsterfotografering, dödsboförvaltning och mycket annat.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Sundsvall.

Till Sundsvalls församling hör två kyrkor, två kapell och tre kyrkogårdar. Men det finns många andra frikyrkoförsamlingar med tillhörande kyrka i kommunen. Tillhörde den avlidne en frikyrka i Sundsvalls kommun kan vi hjälpa till att anordna en begravning i den kyrka som denne tillhörde.

Kyrkor i Sundsvall

Gustav Adolf kyrka och Skönsmons kyrka.

Begravningskapell i Sundsvall

Gustav Adolfs Gravkapell och i Skönsmons Gravkapell.

Begravningsplatser i Norrköping

Sundsvalls kyrkogård, Sundsvalls skogskyrkogård och Skönsmons kyrkogård.

Author photo
Gertrud
Skribent
Gertrud är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är hon ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.